Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, January 25, 2008

Impianku...Cuci KLCC


Salam semua...
harap sihat2 selalu..
just nk story hidup aku di cyber yg kosong...tak buat ape2...member2 ramai tak balik lagik..dipendekkn cerita..
aku baru pas tgk cite Cuci ngan Kak Lina n Azhar kt Mines..Mule2 Kak Lina ajak mkn je..tp last2 aku pikir...baik gi tgk Cuci terus..lagik2 nih 1st day screening...Start cite kol 9.20 mlm..sampai2 kat Mines kol 6 lebey..so melangok je la kat mines tuh..Cite cuci arahan Hans Isacc ni aku kasik cite nih..4.5/5 ar...ditambah ngan pelakon2 lain..Afdlin,Awie,Ac Mizal,Erra,Umie Aida,n dato' rahim mmg gabungan yang mantap2 ar...
mmg best giler cite nih...bab lawak...dari awal..sampai akhir lawak je memanjang..
sampai aku yg b4 tuh tgh sakit perut..terus ilang sakit perut tuh..sakit dada plaks...overdose ketawa...hehehe...bab lawak cite Cuci ni,mmg tahap gaban nyer ar ..dlm 0-30 saat frame aku rase ade 3,4 lawak yg berterusan..sampaikn tak abis ketawa lawak first..dh ade lawak kedua..tuh yang aku sakit dada ketawa tuh.....cite omputeh pon kalah ar mcmnih.....tak sia2 aku gi tgk cite nih..full panggung plak tuh..ye ar..first day screening..hopefully cite nih box office...n mari la kite saport cite tempatan...

nih sinopsis cite Cuci

Filem CUCI adalah sebuah karya yang mengisahkan penglibatan empat sahabat Khai (Hans Isaac), Fairil (Afdlin Shauki), C’Tan (Ac Mizal) dan JOJO (Awie) dalam memperbaiki kehidupan mereka sebagai pencuci tingkap banggunan. Dari kecil hingga dewasa kumpulan ini sering bersama sebagai satu keluarga dengan wawasan yang sama.

Dalam mencari kemajuan mereka telah memasuki “Window Washing Olympic” satu pertandingan berprestij yang akan menempatkan syarikat mereka CUCI CUCI SERVICES di antara syarikat-syarikat professional. Pertandingan ini juga merupakan satu langkah bagi mereka untuk mendapatkan kontrak besar mencuci tingkap banggunan banggunan pencakar langit di Kuala Lumpur.

gambar2 yang sempat ditangkap..








p.s dinasihatkan sape2 yang ade sakit jantung ke...makan la ubat siap2..kang dh ketawa..tak sempat nk mkn ubat...

4 comments:

Ida said...

hoo den.tgk x ajak.
saje tgglkan i sorang2.
sedeyla camni.
haha.

afif,presiden PEMA unsyiah ckp den mcm 'Ramli' dalam SUMOLAH.

kalini,den jd Fairil pulak ye?
sejak bila tuka2 nama ni?

konpius aku.
huhu

Ezzudden said...

to ida..nk buat cmne..org beso2 cmnih kan senang femous..senang dilihat...aku pon still kompius apsl afif tuh leh panggil aku ramli...lebey kurang ke aku ngan afdlin tuh?...kalo same..leh aku apply jadik extra dlm next movie die...hehehe

p.s nk buat cmne..u kat klang i kat cj..u layan la iwan dlu sementara i tkde..hahaha...

Anonymous said...

pek

woih2,selambe jek amik pic dlm pangung wayang,hahahhahaa..lain kali amik gune camcoder aaa,then antr kt aku k,amik pic still ape paham bebb

Ezzudden said...

to pek..penat ar aku nk tngkp gambo je..baik takyah tgk wayang cmtuh..gi tgk sendiri ar...kalo ade ar kat jepun tuh..hehe