Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, February 04, 2008

Ghost


sj2 bosan2 nk tulis b4 gi klass kol 3 jap agi..
tb2 je teringat cite Ghost kat 8tv smalam..
best giler cite tuh..
walaupon cite tuh macm remake file ghost(hollywood) dan brother(bollywood)...cite nih still menarik minat aku tuk stay dpn tv n tgk cite tuh sampai abis..
nih sinopsis cite ghost nih..

Ghost mengisahkan mengenai seorang wartawan yang bijak dan lantang bernama Eza (Cheryl Samad) yang cuba menyelesaikan sebuah misteri yang melibatkan kematian seorang pelakon filem terkenal yang juga merupakan bintang pujaannya.

Kehidupan Eza mula berubah apabila dia terjumpa Zack(Nazruddin Rahman), pelakon filem yang amat diminatinya keluar dari sebuah hotel dalam keadaan sesat dan keliru.

Eza menawarkan Zack tempat tinggal. Perasaan teruja menyelamatkan bintang pujaannya tidak berpanjangan apabila dia mendapat tahu yang Zack sebenarnya sudah meninggal dunia. Mimpi ngeri Eza menjadi kenyataan apabila dia menyedari hanya dia seorang sahaja yang boleh melihat Zack!

Masa berlalu pantas, penonton dapat menyaksikan sebuah persahabatan yang terjalin di antara si hidup dan si mati (Zack). Zack akhirnya mengetahui sebab dia dipertemukan dengan Eza iaitu untuk mengetahui bagaimana dia mati dan untuk menyelesaikan masalah yang menjadi teka-teki ketika hayat beliau.tak sabar aku nk tgu next episod...ari ahad nih...kol 10 mlm..

synopsis credit to http://www.budiey.com

link2 to ghost preview
http://www.dzof.org/2008/01/thoughts-on-8tvs-new-series-ghost.html
http://www.budiey.com/drama-bersiri-ghost-lakonan-cheryl-samad-carmen-soo/

2 comments:

syafeeq said...

yg bollywood tue, citer hello brother la... aku igt lagik, first citer yg aku beli vcd dier.. keke....

Ezzudden said...

haha...mane aku nk ingat...aku bkn hantu hindustan pon...