Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, September 03, 2008

Ramadhan dahulu dan sekarang...

Rabu
3 September 2008
3 Ramadhan
HB2 wing B 1012

Salam semua,

nampaknye aku masih belum dapat menjadi full timer blogger,selalu je biarkan blog nih kesepian tanpa update yang berterusan.mungkin aku tak seperti dulu lagik.kalau dulu,boleh la aku setiap hari update,ataupun 3 hari sekali.Tetapi sekarang,untuk satu update yang simple.Mungkin aku perlu mengambil masa berminggu.Mungkinkah keseronokan menulis tiada lagi dalam diri aku nih?
"hmm..biarlah,bukan ade sape2 pon yang kisah kan kalo aku update ke tak..macam ade reader je blog aku nih.."


ok lah,hari ini dah masuk Ramadhan yang ke-3.
Semalam,buat pertama kalinya aku berpuasa dan bertarawih di bumi cyberjaya nih.
memang berbeza dengan time aku kat Melaka dulu.
Aku masih ingat lagi time aku kat Melaka,waktu dulu,bulan puasa hampir dengan final exam, so kebanyakan masa dihabiskan dengan study.Tak terasa sangat kelaparan.Pastu setiap petang, aku akan pergi ke bazaar2 Ramadhan kat sekitar Melaka.Tiga tempat yang selalu aku pergi,
Batu Berendam,Peringgit dan juga hadapan Melaka Central.Selepas aku beli juadah semua,berkumpul kat rumah kawan aku kat ixora apartment.Best tol masa dulu.

sekarang
Final exam start selepas Raya nanti,buat masa sekarang nih bahang final exam belum dirasai lagi.Sekarang nih,ikut kehendak sendiri tuk study awal ataupun tidak.Bagi aku, bulan puasa nih oppurtunity tuk study awal,sebab masa2 yang biasa dihabiskan untuk pergi makan dapat diisi dengan study.Harap2 aku dapat la isi masa2 tersebut dengan study,bukan nyer tidur.
Semalam petang,aku cuba2 gak mencari bazaar Ramadhan sekitar cyberjaya nih,tapi malang bagi aku,aku tak jumpa satu pun.nak pergi ke putrajaya,jauh la pulak.Bukannya aku nak beli ape2 pun kat bazaar tuh,cume nak tengok suasana je.Nasib baik mak cik klantan kat HB2 nih bukak,kalau tidak tentu susah nak carik makanan berbuka.

Mungkin lepas nih,aku dah tak update sangat blog nih.sebab tiada apa yang aku nak ceritakan kat sini.Keseronokan menaip bukan lagik kegemaran aku.mungkin lepas nih,aku beralih ke satu bende yang lain,yang mungkin lebih baik daripada menulis.sape je la yang tahu kan.

Kepada yang tersinggah,terbaca blog nih,aku ucapkan selamat menjalani ibadah puasa.

Sekian,

12 comments:

rubybagai said...

aalalala..shiannye die..best tau bazar ramadhan kat melaka..mcm2 ade..smlm students kasik tepung pelita, air cincau, ade plakz gulai cili padi, ayam panggang,....hhmm..kenyang nye..erkk..eheheh!!! selamat bepuasa..remember, akak still majuk nih..sampai next year tau!!!!

Ida said...

siapa kata blog ni xde reader?
penat aku check blog ni tiap ari tauuu.
hahahaha.

btw, slamat berpuasa! ;)

Ezzudden said...

to beloved kak ruby>ceit,bikin sy jelous ar nih...tkpe la kak..bulan puasa nih...berbuka beserdahanaan tuh lagik penting...ade mknn byk2 pon...tp tak abis..membzir kang..
nk majuk?..majuk la...sy mmg tak reti pujuk2 nih...jumpe next year!hehe..

to miss idaz>ko check ek blog aku tiap2 ari.....terharu aku ade org bkk blog aku tiap2 hari..;o...selamat berposa gak;)

feeq said...

wey... dtg sini rr.. bley pergi peringgit... abg jual karipap tue, rindu kat ko.. wakaka.!! "Panass... Panass.. Panasss!! Karipap ade, lain takkddeee...Belileee...." hahaha....

Ezzudden said...

hahaha...siot je..
lawak giler dlu time pegi peringgit...
susah ar nk dtg mlk skrg..
rase jauh je melaka tuh skrg..
tp tkpe la..nnti aku carik abg karipap cmtuh kat putrajaya..kot2 adik beradik die ade jual kat sini ke..hehe..

nOR aDiLLa said...

sedih nye entry kali nih..isk..isk..kak slalu je jengah2 blog awk nih..tp lame br berhupdate..haa.sape ckp xder org nk jengah..ader jer...(,") selamat berpuasa deen (",)

- F i D - said...

hak elah den..ayat ko buat kitorg yg blogger sejati nih terasa kot..aku tiap2 kali bukak blog aku..aku check blog mmbr2 yg dlm list..dh update ke blom..ish ish

Ezzudden said...

sory sume sbb aku mengeluarkn ayat yg begitu memedihkan hati sume org..

thanx sbb still lawat blog aku nih..
sory sbb jarang update dh...
hidup agak kosong skrg..tuh yg tak berupdate sgt..

Shah said...

Tengah loncat-loncat blog tetiba sampai sini & ternampak ada link kat blog aku. Silent reader rupanya hehehe...

Thanks for the link bro. Selamat menjalankan ibadah puasa. BTW, tak payah risau kalau tak banyak update blog pun. Yang penting bila update content nyer menarik untuk readers baca & bukan sekadar update semata2 utk ada byk entry ajer. Itu dah macam iklan radio bukannye blog hehe :-)

Aku link ke sini jugak boleh ye?

Ezzudden said...

boleh2..bro shah..
thanx melawat blog yg tak seberapa nih..hehe...

tak update blog sendiri..baca blog org lain..hehe..

cheewei said...

hey bro! apa blog yg tak seberapa ni. Kau punya blog lebih baik drpd saya punya. Mine is like shit only. I'm ur reader also ok? KEEP TYPING!! If not i know u sure go sleep instead of study.. :P Take care..

Ezzudden said...

hehe..ape la u chee wei..u punyer entry bout coconut still the best u know...
ok2 i will try my best to keep writing here..
take care too...