Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, July 12, 2008

Hari Sabtu

Sabtu
12 Julai 2008
HB2 wing B 1012

Salam semua.

Hari ini hari sabtu,hari yang betul2 meng-rest-kan diri aku sebaik2nya.Aku mampu untuk tidur sepanjang hari kalau hari itu hari sabtu.Hebat tak?hehehe..
Hari ini agak bosan kalau nak bandingkan dengan hari2 yang lain.Hari ini baru aku dapat rest.Jika sebelum2 ini,waktu pagi2 lagi aku akan keluar pergi ke kampus.Hari ini aku berasa agak janggal bila waktu yang biasa aku tiada di bilik,aku di bilik.
Oleh sebab aku terasa bosan,tiba2 terasa nak masak2 pulak,tapi...aku duduk kat hostel, macam mana nak masak?
Aku pun message wan.
Aku start message macam ini.
dendang (7/12/2008 1:01:59 PM): tak gi lunch ke?
Ikhwan mmu (7/12/2008 1:02:12 PM): nk lunch kat ne je pun
dendang (7/12/2008 1:02:25 PM): taknk gi lunch ke
Ikhwan mmu (7/12/2008 1:04:34 PM): tatau nk mkn per
Ikhwan mmu (7/12/2008 1:04:38 PM): huhuhu
dendang (7/12/2008 1:04:59 PM): beras ngan telur ade tak kat umah ko?
Ikhwan mmu (7/12/2008 1:05:46 PM): ade
Ikhwan mmu (7/12/2008 1:05:49 PM): tp dah buhsan
Ikhwan mmu (7/12/2008 1:05:53 PM): asyik makan telur jer

atas ini,ayat pancing,sebenarnya nak masak2 kat rumah wan.

Selepas tuh,aku pun plan dengan wan,nak masak ape,nak kene beli ape2 ke.
Pastu wan pun ajak member2 aku yang lain.Nasrul,Zumi,Afiq,Hanafi,Soleh.
Masing2 ade contribute makanan
Nasrul & Zumi: frankfurter(btol ke aku eja ni?..hotdog sbnrnya) & RootBeer
Nafi,Afiq,Soleh:ape yang diorang bawak?..rahsia
Aku:telur,sayur,sambal cili
Tuan rumah(wan): Nasi dan segala barang yang diperlukan untuk memasak.

memang betul2 orang bujang nye masakan ar.kalo ade perempuan testing masakan kitorang,mesti kene comment banyak ar.Tapi,bujang2 pun,habis gak ape yang kitorang semua masak.Maybe time kitorang semua makan dah nak pukul 3.30pm,semua tengah lapar,so lahap je ape yang ada.hehe..



kitorang nyer aktiviti tak sampai lunch je.Lepas makan, sumua tengok cerita hindustan,yang tak biasa tengok cerita hindustan pun layan gak.hehe..

Sebabkan wan masak nasi banyak,kitorang pun plan dinner sekali.
Untuk dinner,wan seorang je yang memasak,aku sepatutnya tolong,tetapi disebabkan aku mengantuk sangat.Bangun2 je,dah siap semua makanan atas meja.Sorry wan..tak dapat tolong..

itu sahaja la cerita aku untuk hari sabtu ini,diorang ade plan untuk pergi mandi sungai esok pagi,tapi tak sure lagi komperm ke tak.kalau jadi,insyaAllah aku akan update.
Sekian.

4 comments:

adilla said...

sedapnye..bgsla..leh improve masakan..heheh

Ezzudden said...

hehe....nnti nk blaja masak kuah2 plak..sape2 leh ajar?..;)

adilla said...

masak la gulai(kari) ikan talang masin ngan nenas...sedappp...;)

Ezzudden said...

kasik la resepi..dan cara2 nk buat..baru la sy leh try msak..hehe