Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, November 04, 2008

Sek@MMU Kedah at S.M.K Mergong

Selasa
4 November 2008
HB2 wing B 1012


Salam Semua,

Terlambat skit untuk update pasal perjalanan aku ke Kedah Darul Aman,untuk program Sek@MMU.
Ok,
Destinasi yang dituju adalah Sek.Men.Keb Mergong,Alor Setar.

Pada rabu malam,semua komiti diminta berkumpul pukul 9 malam.Tapi delay punye delay,kol 10 lebey kitorang gerak.


Dalam perjalanan,aku tidur je,kalau bas ade berhenti mane2 je aku terjaga.Akhirnya kitorang sampai ke Alor Setar.Tapi bas dah tersalah masuk plaza tol,kitorang sepatutnya ke Alor Setar utara,tapi masuk selatan nyer exit.Pastu pusing2 bandar Alor Setar,kitorang sume singgah ke masjid Zahir untuk solat subuh ngan mandi2.

Lepas tuh,kitorang sarapan dan dalam pukul 9 lebey,kitorang ke S.M.K Mergong

Selepas dapat taklimat dari Guru Sek dan Warden Asrama,kitorang terus start dengan Majlis OhPening kitorang.Time nih,Bad pon sempat join,walaupon die bukan komiti,tapi sebab rumah die dekat je ngan S.M.K Mergong nih,die pon join jap.
Selepas itu,aktiviti2 LDK sedia menanti kepada pelajar2 S.M.K Mergong.Rupenye2 pelajar2 S.M.K Mergong pemalu orangnya,masih malu2 bila beraktiviti dengan gander yang lain.
Akhirnya,selepas aktivit2 LDK yang kitorang sediakan,dari sikap2 malu2 pada awalnya bertukar menjadi kurang malu akhirnya.Banyak aktiviti yang kitorang komiti Sek@MMU Kedah sediakan tuk diorang.Selain daripada aktiviti2 LDK,kitorang juga mengadakan kelas IT (photoshop) kepada pelajar sekolah.Tapi bab mengajar nih,memang cabaran ar kepada kitorang.Mana tak nya,mostly,pelajar2 S.M.K Mergong dah ade basic photoshop.Untuk pelajar tingakat 4 dan 5 siap ada subjek elektif lagik,Production Multimedia.Gile best diorang,time aku sekolah dulu pon takde subjek macam nih.Kalau tengok cara diorang gune photoshop,aku sendiri pon malu.Aku photoshop pon basic2 je.Memang tak sia2 cikgu PM diorang ajar sume2 pasal Multimedia.Oh btw,cikgu diorang bernama Cikgu Adi,graduate MMU,memang amik Creative Multimedia.So ape2 yang basic dak2 FCM belajar,cikgu tuh dah ajar kat bdak2 sek.hebat tak dak2 zaman sekarang?

Lepas je penutup Sek@MMU,bermula la saat2 kesedihan antara FC2 dan pelajar2.Waktu menyanyikan lagu warisan-sudirman dan Jangan Diucap Selamat Tinggal-Shades.Ade pelajar yang dah berlinangan air mata.Saat2 perpisahan tuh kan tak best,tapi life must go on.So sume kene terima.

Memang pergalaman pertama aku join Sek@MMU takkan aku lupekan.Walaupun banyak rintangan dan dugaan dalam menjalankan aktiviti untuk pelajar2 Sek nih,tapi aku memang puas hati.Walaupon tak banyak ilmu yang dapat diberikan,at least 1 percent pon cukup la yang diorang akan ingat sampai bile2.

All the best to pelajar2 S.M.K Mergong.

more story@
DaY 1 Sek@MMU Kedah
Day 2 Sek@MMU Kedah
SekOlAh@MmU KeDaH
kedah oh kedah!
Untitled
Sekolah@MMU Kedah-miss director,Intang

6 comments:

!x0r@ said...

wah,saya pn tak reti photoshop.. kira hebat la budak2 tu dah reti. huhu

Ezzudden said...

to ixora>memang btol2 hebat dak2 tuh..kalo dah masuk U,komperm lagik hebat..diorg dah siap blaja tahap advance tuh..

adila02 said...

kihkihkih... :)

I.n.t.a.n said...

ane!
bg teh tarik satu..
cawan besa jug k ane!

time kasih kerana meninggalkan komen berupa fakta yek=P

director c***L
ahaha!

Ezzudden said...

to adila>ketawa je ke adilla?

to>intan>tak bolee!!..cis..puji skit dah kembang..ye cik director yg sgt2 c*M*L

Sekolah Menengah Kebangsaan Mergong said...

Hai, cikgu Adi ni, saje surf2 terjumpa, ni ada gambar2 yang kita sempat ambil http://good-times.webshots.com/album/568734137BPTHak?vhost=good-times

budak2 tu walaupun terer photoshop, tapi exam tak score2 pun.. heheheh.. tapi thanks to korang, mmg bg semangat baru la kat diorg ;)